Hapanjuureen hurahtanut

Olipa kerran synkkä ja myrskyinen marraskuun ilta, räiskyvä takkatuli ja TV:n kanavilla surffaileva äiti-ihminen. Kanavaksi valikoitui sattumalta Yle Fem ja ohjelmaksi Efter Nio. Ohjelmassa oli mm. tietoa hapanjuurella leipomisesta ja kirjasta, joka käsitteli samaa aihetta (Eliisa Kuusela ja Leipävallankumous). Äiti-ihminen katseli ohjelmaa ja naureskeli, että jo on vaikean näköistä, mutta kuinkas sitten kävikään…

Paria kuukautta myöhemmin ei talossa enää syöty kaupan leipää kuin hyvin harvoin ja vain poikkeustilanteissa. Keittiössä pöhisi juuri vähintään joka toinen päivä, sukulaiset ja ystävät saivat leipää kotiin viemiseksi ja tuliaiseksi ja Facebook, Instagram sekä Twitter alkoivat täyttyä leipäkuvista.

Tämä blogi pyörii hapanjuuren ympärillä, antaa vinkkejä leipien leipomiseen, herkkujen tekemiseen, ruoanlaittamiseen hapanjuuren avulla sekä jämäjuuren hyödyntämiseen. Silloin tällöin saattaa mukaan eksyä myös tietoa ja faktaa hapanjuuresta sekä knoppitietoja historiasta tai muusta mielenkiintoisesta.

Tervetuloa mukaan opettelemaan uutta ja herkuttelemaan aidolla leivällä ilman lisäaineita ja hiivaa!

-Annika

Kuvassa on pala pizzataikinaa, joka on levännyt 24 tuntia jääkaapissa ja on menossa annospalasina lepäämään vielä muutamaksi päiväksi.
Kuvassa on pala pizzataikinaa, joka on levännyt 24 tuntia jääkaapissa ja on menossa annospalasina lepäämään vielä muutamaksi päiväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s