Rouskuvat krutongit

Leivon leipää lähes päivittäin, joka aiheuttaa sen, että vaikka kuinka ahkerasti leipiä syömme ja annan niitä naapureille, sukulaisille ja ystäville, niin silti nurkkiin jää kanttipaloja. En tykkää heittää ruokaa roskiin ja koitankin keksiä jämäruoille uusiokäyttöä. Sunnuntaina huomasin loppuviikosta leipäkoriin jääneet sämpylät ja päätin muokata ne krutongeiksi.

Pilkoin sämpylät sopiviksi suupaloiksi ja laitoin uunipellille leivinpaperin päälle. Kaadoin valkosipulilla ja yrteillä maustettua rypsiöljyä päälle (joitakin ruokalusikallisia, leivät ei saa uida öljyssä!) ja lisäsin vielä kuivattua basilikaa sekä oreganoa. Sekoittelin öljyt ja yritit leipäpalojen sekaan ja paistoin koko komeutta 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen (sekoitin pari kertaa). Odota, että krutongit jäähtyvät ja käytä vaikkapa salaatteihin tai keittojen päälle!

Rouskuvia krutonkeja
Käytä leivänkantit ja unohtuneet sämpylät krutonkeihin! Herkullista ja ekologista.

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s