Leivon leipää lähes päivittäin, joka aiheuttaa sen, että vaikka kuinka ahkerasti leipiä syömme ja annan niitä naapureille, sukulaisille ja ystäville, niin silti nurkkiin jää kanttipaloja. En tykkää heittää ruokaa roskiin ja koitankin keksiä jämäruoille uusiokäyttöä. Sunnuntaina huomasin loppuviikosta leipäkoriin jääneet sämpylät ja päätin muokata ne krutongeiksi.
Pilkoin sämpylät sopiviksi suupaloiksi ja laitoin uunipellille leivinpaperin päälle. Kaadoin valkosipulilla ja yrteillä maustettua rypsiöljyä päälle (joitakin ruokalusikallisia, leivät ei saa uida öljyssä!) ja lisäsin vielä kuivattua basilikaa sekä oreganoa. Sekoittelin öljyt ja yritit leipäpalojen sekaan ja paistoin koko komeutta 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen (sekoitin pari kertaa). Odota, että krutongit jäähtyvät ja käytä vaikkapa salaatteihin tai keittojen päälle!
