Banaani-kaurapannukakku kesällä kuvattuna.

Herkulliset banaani-kaurapannukakut

Näin vuoden alussa, pienessä sokerikoukussa, kaiken jouluherkuttelun jälkeen on kiva keksiä hieman terveellisempiä makeita vaihtoehtoja takaisin ruokavalioon. Muistuikin siis mieleen nämä banaani-kaurapannarit, joita olen tehnyt monen monta kertaa erilaisia reseptejä testaillen. Tämä versio on viimeisin ja mielestäni herkullisin!

Olen valmistanut lapsille usein Soppa365:n ohjeella kaurapannareita, koska niihin uppoaa hyvin hieman liian ruskeiksi menneet banaanit. Nyt keksin keinon, jolla nostan kyseiset pannarit vielä astetta paremmiksi, kuohkeammiksi ja maukkaimmiksi. Lisäsin nimittäin taikinaan jämäjuurta ja kas, vaikka juuri oli kuukausikaupalla jääkaapissa seissyttä, jaksoi se nostattaa pannarit kuohkeiksi!

Tarvitset noin 10-12 pannukakkuun:

2 banaania (mielellään ruskeita ja makeita)
2 dl luomu kaurahiutaleita
3 keskikokoista munaa
1 dl vehnäistä jämäjuurta (vähemmälläkin pärjää)
1/2 tl suolaa

Voita tai öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko hieman banaaneja palasiksi, riko munat sekaan ja lisää loput aineet ja surauta kaikki tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (ei haittaa, jos jätät hieman suutuntumaa hiutaleisiin). Anna muhia 10-15 minuuttia, jotta kaurahiutaleet ehtivät hieman pehmetä ja juuri herätä, ja paista sen jälkeen blinipannulla paksuiksi pannareiksi. Nauti esimerkiksi marjojen ja vaniljajugurtin kanssa.

Banaani-kaurapannukakku kesällä kuvattuna.
Banaani-kaurapannukakku kesällä kuvattuna.

2 Comments

Jätä kommentti Jeba Peruuta vastaus