Jämäjuurella ja jämistä

Jämäjuurta eli ylimääräistä juurta syntyy lähes aina leipoessa hapanjuurella, ja sitä ei missään nimessä kannata heittää pois! Jämäjuuri kannattaa laittaa jääkaappiin purkkiin odottelemaan sopivaa ajankohtaa käyttämiselle, jos juuri sillä hetkellä ei ole aikaa tai tarvetta tehdä mitään muuta kuin työn alla on.

Jämäjuurella voi tehdä piirakoita, suolaisia keksejä, ihania amerikkalaistyylisiä pannukakkuja… Vain mielikuvitus on rajana! Lisäilen tänne reseptejä sitä mukaa kun niitä syntyy sekä tulee vastaan netin syövereissä ja ehdin ne testaamaan.

Jämäjuurella:

Banaani-kaurapannukakut

Jämistä:

Rouskuvat krutongit

Tomaattinen leipämuhennos

Jämäjuurella tehty suolainen piirakka. Täytteenä oli oliiveja, tomaattia, basilikaa ja fetaa sekä kerma-munaseos , jossa oli mustapippuria ja suolaa mausteena.
Jämäjuurella tehty suolainen piirakka. Täytteenä oli oliiveja, tomaattia, basilikaa ja fetaa sekä kerma-munaseos , jossa oli mustapippuria ja suolaa mausteena.